Mobilität ist Lebensqualität.
Weltkarte
Imagebild
Kapcsolat | Sitemap | Impressum | pdf herunterladen | drucken
tartalom hu tartalom de tartalom en

Duális Képzés

Felsőfokú duális képzés a Hübner-H Kft-nél.

 

A németországi anyavállalatnál már évtizedek óta jól bevált képzési forma a duális képzés. 2015-től a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök szakán tanulni kívánó hallgatóknak is lehetőségük van ezt a képzési formát választani vállalatunknál.

 

Mit jelent a duális képzés?

A duális képzés is alapszaknak számít. Az újszerű képzés célja, hogy az egyetemen elméleti képzésben szerzett ismereteket a hallgatók a kötelező szakmai gyakorlat keretében elmélyíthessék és alkalmazhassák, mindezt élő (minősített) vállalati körülmények között. Ezáltal a duális képzésben a tanév hossza 48 hét, ebből elméleti oktatással összesen 26 hetet, míg a vállalatoknál összesen 22 hetet töltenek a diákok. Az ebben a formában végzett hallgatók a munkaerőpiacra kikerülve már néhány éves szakmai tapasztalattal és gyakorlati tudással rendelkeznek, ezáltal vonzóbbak a munkáltatók számára. Bár a duális képzés befejeztével a vállalatoknak nincs foglalkoztatási kötelezettségük, nem kizárt, hogy a hallgató a korábbi gyakorlati helyén helyezkedjen el.

 

Ki vehet részt a Hübner-H Kft-nál duális képzésben?

Mindazon hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban felvételt nyernek a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök alapszakára, valamint jelentkeztek és megfeleltek a Hübner-H Kft. felvételi eljárásában is.

Tehát a felvételi két lépésben zajlik:

- A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök alapszakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.

- Jelentkezni kell a Hübner- H Kft-hez az itt megadott módon és határidőig. A megfelelő jelentkezőket behívjuk egy felvételi elbeszélgetésre, melynek eredményéről a jelentkezők értesítést kapnak.

- Sikertelen vállalati, de sikeres központi felvételi esetén a hallgató hagyományos képzési formában kezdheti meg gépészmérnöki tanulmányait.

 

Mi történik, ha sikertelen a felvételi?

Csak a két felvételi eljárás együttes sikeres teljesülése esetén lehet valaki duális hallgató. Sikeres központi, de sikertelen vállalati felvételi esetén a hallgató hagyományos képzési formában vehet részt, hiszen a vállalati felvételi eredménye nem befolyásolja a központi felvételi eljárás eredményét.

 

Hogyan lehet jelentkezni a Hübner-H Kft-hez duális képzésre?

A jelentkezéshez be kell küldeni:

 

Jelentkezési határidő: 2019.05.31.

A jelentkezéseket az info@hubner-hungary.com címre várjuk.

 

Hogyan zajlik a felvételi eljárás?

A határidőig beérkezett jelentkezéseket elbíráljuk és a jelentkezők számának függvényében a legjobb eredményt elért jelentkezőket behívjuk egy személyes felvételi beszélgetésre.

A felvételi eredményéről minden jelentkezőt 2019.07.02-ig értesítünk.